מצלמות אלחוטיות

הדרך הנכונה לבחור מצלמה היא להבין מה הצרכים שלנו, איך היא בנויה ומה היכולות שלה ורק אז לבחור אותה לפי מגבלות התקציב שהצבנו לעצמנו.

מצלמות קוויות, במעגל סגור, הינן מצלמות מאובטחות יותר מבחינת אבטחת מידע וסייבר.

ישנה מגבלה לכמות המצלמות האלחוטיות שניתן לחבר במקביל. כמו כן, מאחר והמצלמה האלחוטית משדרת דרך האינטרנט האל חוטי הביתי שלכם, הוא מעמיס על הרשת ומוריד את סך ההורדה הכללית בבית.

לכל מצלמה אלחוטית ישנה מגבלת מרחק לשידור. קו ישיר בין המקלט למצלמות הינה הדרך המומלצת ביותר, במידה וניתן. תדרים מקבילים, קירות, רצפות, עצים ושיחים יכולים להשפיע משמעותית על השידור והקליטה של המצלמה.

במידה וההקלטה במצלמה האלחוטית הינו מקומי ועל גבי כרטיס זיכרון, מומלץ להשתמש רק בכרטיס מסוג High Endurance, המיועד להקלטת וידאו במחזוריות בקצב של 24/7 ולזמן ארוך של חודשים ואף שנים קדימה.

ניתן לשלב בין מצלמות קוויות למצלמות אלחוטיות, וליצור מערכת מצלמות במעגל סגור, המשלבת מערכת הקלטה יציבה ומוגנת, מגוון מצלמות לפי צורך ובמיקומים מגוונים לפי צורך.

יש המון סוגי מצלמות שמתאימים לסוגי עסקים שונים, החל מחברות אבטחה ועד למסעדות שחוץ מהשקעה בציוד מטבח ובמערכות נידוף משקיעות במצלמות אלחוטיות כדי לראות מה מתחרש במסעדה.

 במחשבה ראשונה, רכישת מצלמה אל-חוטית, נשמע כמו הדבר הקל והנכון ביותר לעשות, אך יש לשים לב ולחשוב מעט מה הם הצרכים והמגבלות שלנו, בטרם הקנייה… בואו נעשה לכם סדר…

הדבר הראשון שצריך להבין הוא: מה הצורך האמיתי שלנו במצלמה אלחוטית?

האם אנו זקוקים למצלמה חיצונית או פנימית? 

אם זו מצלמה אלחוטית חיצונית, סביר להניח שאתם רוצים לדעת מי נמצא מחוץ לדלת שלכם? מה קורה עם הרכב שלי במהלך הלילה, האם הדוור הניח את החבילה מאחורי הארון או אפילו מי זה החתול שכל לילה מבקר בחצר האחורית שלי… 

אם זו מצלמה אלחוטית פנימית, סביר להניח שאתם רוצים לשים עין על התינוק הקטן והחדש, לפקוח עין על המטפלת, לוודא שהילדים חזרו מבית הספר ועושים שיעורים לבדוק מה הכלב הורס עכשיו בסלון…

השאלה השנייה היא מיקום וקלות התקנת המצלמה והאם יש בסביבה מקור חשמל

לשני סוגי המצלמות, החיצונית והפנימית, יש את הצורך במקור חשמל כלשהו. ניתן, כמובן, לחבר אותם לשקע חשמל אך לרובן יש את האפשרות לחיבור ע“י סוללות חד פעמיות או נטענות או אפשרות לחיבור פאנל סולארי, שניזון מאור השמש. לכל סוג מצלמה יש את זמן החיים שלו, שמאופיין לפי השימוש והמיקום ולכן חיבים לקחת זאת בחשבון.

סוג האחסון של הוידאו והתמונות 

כל המצלמות מציעות צפייה בזמן אמת דרך הנייד או הטאבלט אבל לכל אחת מהמצלמות ישנה   דרך אחרת לאחסן את היסטוריית הוידאו המוקלט. ניתן לשמור את המידע דרך כרטיסי זיכרון או דרך ענן המסופק ע“י החברה. לא כל החברות מספקות הקלטה רציפה של 24 שעות או קטעי וידאו בכלל ובאלו שהמידע נשמר מקומית על דבי כרטיס הזיכרון, יש לחשב מראש את גודל הכרטיס ושיותאם למגבלות המצלמה. 

רזולוציה/עדשה/ראיית לילה

לפי הדרישות, המיקום ואופי שמירת המידע, יש להחליט על איכות הצילום (רזולוציה), על סוג וגודל העדשה (מרחק האובייקט, זום ופוקוס חשמליים ו/או אוטומטיים), מרחק הארה בראיית לילה וטכנולוגיות המונעות סנוור כאשר המצלמה מוצבת מול השמש (TRUE WDR).

אפשרויות ויכולות פנימיות

למצלמות מסוימות יש יכולות נוספות כמו אודיו דו כיווני (מיקרופון ורמקול מובנים), שליטה ובקרה לפי אזורי פעילות שניתן לסמן (חיישני תנועה וירטואליים), אזעקה מובנית לפי הגדרה ואפילו התממשקות לבית חכם וסמארטפונים (אלקסה, סירי וכד‘).

אבטחת מידע

לכל סוגי המצלמות ישנה אבטחת מידע והצפנה אך רק למעט מהחברות בשוק, האבטחה הינה ברמה גבוהה וקשה לפריצה. 

אחריות

כמו לכל מוצר אלקטרוני, ככל שישנה אחריות ארוכה ורחבה יותר, כך תוכלו לסמוך שהמוצר שרכשתם אמין יותר ובטוח יותר לשימוש.

התקנה

בכל אחד ואחד מהסעיפים, בעל מקצוע מנוסה, יעשה את העבודה בצורה טובה יותר!

תנו לנו את ההזדמנות לאפיין את הצרכים שלכם, להתאים לכם את המצלמה שנתאימה לכם, להתקין ולבצע אבטחת מידע כנדרש ולספק לכם אחריות ושירות. 

מאמרים נוספים

כל פרויקט גדול מתחיל בצעד אחד קטן...

אתם מוזמנים לעשות את הצעד הזה וליצור אתנו קשר

סגירת תפריט