אינטרקום לבניין משותף-למה וכמה ?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית

בכל בניין מגורים משותף, ישנה לפחות דלת ראשית אחת, הפונה אל הרחוב או למתחם המגורים הראשי.

עוברים דרכה ולידה בכל יום דיירי הבניין, שליחים, חברים ולעיתים גם תמהוניים וסקרנים.

לדלת הכניסה הראשית יש שני מצבים: פתוח או נעול. כאשר היא נעולה, תמיד תמצא לצידה מערכת אינטרקום או קודן תקין ומואר אך כאשר הדלת פתוחה, סביר להניח שתמצא את מערכת האינטרקום לא תקינה, מיושנת ומוזנחת. ועד בית חזק ואיכפתי, יהווה גורם משפיע ומרכזי באיך נראית הכניסה לבניין שכזה.

בלי לשים לב, התת מודע שלנו מעלה או מוריד את ערך הבניין לפי התקינות של מערכת זו ומעבר לזה, תסתובב בקרבך תחושה של אזור פרוץ או מופקר ועם זאת, תחושת חוסר ביטחון ונוחות בלתי מוסברת. 

הגיוני לחלוטין להרגיש כך – בני האדם אוהבים להרגיש ביטחון בסביבה ובאזור המחייה שלהם ודלת סגורה עם מערכת אינטרקום תקינה, משפרת פי מונים את תחושת הביטחון ומעלה את ערך הבניין והנראות לכל אדם שעובר דרך דלת הכניסה הזו. 

 

העובדה שבבניין מגורים ישנה מערכת אינטרקום פעילה ותקינה, משאירה את דלת הכניסה נעולה בזמן שאין עוברים ושבים, דבר שמונע כניסה נוחה לכל אדם לא רצוי בסביבה ולמרות שיחסית די פשוט להיכנס, האדם הלא רצוי יאלץ להמתין לאחד הדיירים שיעבור ויפתח לו את הדלת, דבר שמוביל לקשר עין ביניהם והעלאת חשד. ניסיון פריצה של דלת כזו תוביל לרעש סביבתי ולסיכון גבוה בהשארת עדויות כגון תביעות אצבע ודי. אן. איי, כך שבחשבון פשוט, אותו אדם או אנשים, יעדיפו פשוט להיכנס לבניין שממול, כי שם עוד לא החליפו את המערכת המקולקלת…

מעבר לביטחון בסגירת המעבר הראשי לבניין והעלאת הנראות הכללית בכניסה, ישנה הנוחות והאפשרות לתקשר עם כל דייר ודייר מלמטה, בין עם זה תוך כדי שיחה עם וידאו או בלי, והאפשרות לשלוט בפתיחת הדלת בלי לצאת מהבית. אם באותו הבניין יש גם מצלמות אבטחה, הכפלת גורם איום והרתאה מפני זרים ובלתי רצויים.

מערכות אינטרקום לבניין מתחלקות למספר סוגים עיקריים:

מערכת אינטרקום אנלוגית, מערכת אינטרקום דיגיטלית, מערכת אינטרקום אל-חוטית וקודן בלבד.

למערכות האינטרקום ישנה היכולת לחיוג ושיח בין האדם בכניסה לבין הדייר אליו הוא חייג כל עוד ברובן ניתן גם להוסיף מצלמה בכניסה ומסכי וידאו בגדלים שונים בדירות.

בקודן, לעומת זאת, אין אפשרות לשיח בין האדם בכניסה לדייר אלא אפשרות פתיחה וסגירה בלבד של דלת הכניסה. שיטת הכניסה יכולה להיות ע״י לחיצה על קוד ידוע מראש, קורא קרבה (צ‘יפ), טביעת אצבע ואפילו סורק פנים.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית. יש ללחוץ על כפתור העריכה כדי לשנות את הטקסט הזה. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית

כל מערכת אינטרקום דורשת תשתית משלה, העונה על הדרישות של אותה המערכת. ישנה התשתית מארון התקשורת לפנל המרכזי, תשתית מהפנל המרכזי, דרך מפצלים קומתיים ומשם, לתוך כל דירה ודירה. איכות התשתית (סוג הסגסוגת, עובי הכבל והסיכוך שלו) משפיעה מאוד על איכות השמע והוידאו ויכולה להאריך את זמן החיים בשנים ארוכות תווך. השנאים המתאימים והפיזור הנכון שלהם כפקטור של מספר הדיירים וגובה הבניין, גם הוא קריטי ויעיד גם כן על איכות השמע והוידאו לאורך זמן.

לסוגי המערכות היום יש יכולות רבות הכוללות את היכולת לשלב מספר כניסות במקביל, שיח בין דיירים, יכולות אפליקטיביות במסך של כל דייר והוספת פעמון דלת או אינטרקום קטן נוסף לכל דירה.

שדרוג מערכת אינטרקום לבניין תלויה במספר גורמים אך העיקרי שביניהם הוא הסכום והתקציב. 

מן הסתם, ככל שהבניין ומספר הדיירים שבו רב יותר, כך גם התקציב גדל אך יש להבין את חלוקת העלויות למערכת אינטרקום שכזו. פנל הכניסה הוא החלק הארי שבתקציב הציוד ומתחיל במספר אלפי שקלים, שאותם יש לחלק במספר הדיירים מחיר זה יקטן משמעותית ככל שמספר הדיירים גבוה יותר. לאחריו, יחידות הקצה בבניין שתלויות בבחירת הלקוח – שפורפרת שמע בלבד שעלותה כ-120-150 שקלים או מסך מגע מפואר בגודל 10 אינץ שעלותו יכולה להגיע גם ל-1000 שקלים.

לבסוף, יש לקחת בחשבון את עלות העבודה, ההתקנה, קונפיגורציה, שירות ואחריות. 

כהמלצה, יש להחליף את כלל התשתית בבניין וזאת כדי להגיע לאיכות ולתפוקה מירבית של המערכת החדשה ובמקביל להאריך את חייה. במקביל, רק בצורה שכזו, ניתן לקבל אחריות מלאה גם על הציוד וגם על ההתקנה. האחריות של המוצר, תלויה  כמובן במוצר וביצרן, ונעה בין שנה לחמש שנים!

יש לקחת בחשבון שהתקנת מערכת שכזו בבניין רב קומות יכולה להארך כשבוע עבודה, ושיש להיכנס בסופה לכל דירה ודירה, לפרק את המערכת הישנה ולהתקין במקומה את היחידה הנבחרת.

אז בשורה התחתונה, איזו מערכת כדאי לבחור וכמה יעלה לי לשדרג מערכת אינטרקום קיימת? צרו עמנו קשר ונעזור לכם להחליט.

מאמרים נוספים

כל פרויקט גדול מתחילו בצעד אחד קטן...

אתם מוזמנים לעשות את הצעד הזה וליצור אתנו קשר

סגירת תפריט